• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новости
  • В ОНЗ Нововасилівський НВК «Гармонія» розпочався місячник пам’яті за загиблими від страшного голоду у 1932 – 1933 роках.

В ОНЗ Нововасилівський НВК «Гармонія» розпочався місячник пам’яті за загиблими від страшного голоду у 1932 – 1933 роках.

2018-10-24

Сьогодні в ОНЗ Нововасилівський НВК «Гармонія» розпочався місячник пам’яті за загиблими від страшного голоду у 1932 – 1933 роках.Зустріч була присвячена пам'яті тієї частини українського народу, яка загинула мученицькою смертю від голодомору. Кожна людина, як і все свідоме людство, живе в трьох вимірах: учора, сьогодні і завтра. Вчора – це наша історія, а кожен урок історії – це урок знань про минуле, сучасне нашого народу, можливість зазирнути краєчком ока у майбутнє. Минуле було різним: радісним і сумним, а було ще й трагічним. Школярі дізналися про те, що відбувалося в Україні, Нововасилівському районі в ті далекі, тридцяті роки, з документальних записів зі слів односельців, які зберігаються в шкільному краєзнавчому музеї, з книжок та офіційних документів. Без болю не згадати страшні муки і переживання людей. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, які залишили життя земне у пекельних муках. Наш захід – саме така ланка в нескінченному ланцюгу пам’яті.

/Files/images/_MG_4037.JPG/Files/images/_MG_4032.JPG/Files/images/_MG_4029.JPG/Files/images/_MG_4045.JPG

Кол-во просмотров: 157

Комментарии